Valgets kval: Hvilke tapasretter skal du gå for?

Vi har tatt for oss tapas her på ToroToro, og hva man skal velge å drikke til. Ikke det enkleste valget, og selvfølgelig et utrolig viktig ett, men det finnes også et annet valg som er like viktig: Hvilke tapasretter skal man velge? Uansett om man velger å spise tapas slik spanjolene vil at vi skal (som et lite mellommåltid), eller dundrer på i norsk stil og kjører full middag, så er det utvelgelsen av tapasretter et viktige valg. Er det nok kjøtt blant de utvalgte tapasretter? Skal vi går for et mer utpreget nautisk utvalg? Hvor mange albondigas er nok? Spørsmålene er mange, det finnes ingen fasit, men fortvil ikke venner – det viktigste er å huske at man kan alltid spise flere tapasretter en annen dag!

For å gi deg et forsprang når valgene skal diskuteres rundt bordet har vi laget en toppliste over tapasretter vi mener er essensielle. Pugg denne listen, så stiller du sterkere neste gang debatten går rundt bordet med kompiser. (Eller du virker som en verdensvant gentleman hvis du er på date) Uansett anledning, ToroToro sin liste over topp tapasretter er verdt å kopiere over på Iphonen for rask tilgjengelighet:

Klassiske tapasretter

  1. Jamon serrano – du vil helst ha pata negra, bellota eller iberico hvis mulig.
  2. Croquetas – disse kan være fylt med ulike herligheter, velg din favoritt.
  3. Tortilla española – spansk omelett, en klassiker.
  4. Dátiles con bacon – dadler surret i bacon, kan også komme fylt med ost.
  5. Manchego – oooooooooost, spør gjerne kelneren om andre ostetyper er tilgjengelige.

Tapasretter kommer med mange fristelser

Ok, der har du det. Denne listen bør få deg godt igang, og er du lur har du plukket en tapas-restaurant hvor kelnerne vet hva de serverer og stedet har et skikkelig kjøkken. Da er oddsen for å bli servert en herlig blanding av tapasretter veldig god.

¡Buen provecho!